Detectivemarketing.com

Ingenting är nytt under solen

Vi är alla omgivna av uttryck som ska hålla oss nere på jorden. Knasigt. Bättre vore att klä ord åt varandra som hjälper oss upp till en flygtur ett par varv runt en stjärna. Däruppe lyser människor fritt i solens reflektion. Men, nej – snabbt blir man nedtagen av någon kollega som mumlar en profetia om “upp som en raket och ner som en pannkaka”. Varför? Pannkakor är ju gott. Och vem kan egentligen bevisa att vi är under solen?

På tal om pannkakor borde du, vi och den där kollegan istället hylla de entreprenörer och företag som vågat, men misslyckats. 1900-talet fylldes av sköna produkter som inte fungerade riktigt som det var tänkt. Underbara uppfinningar man kunde brinna för. Oss varmast om hjärtat ligger plastcykeln och digitalkassetten från Philips. Mmm. Misslyckanden, javisst – men utan deras fiaskon finns inte den sfär som ofta kallas för det kreativa universumet. Utan misslyckanden skapas nämligen inga succéer. Så misslyckas på, vänner!

Om vi förstått den mumlande kollegan korrekt ska uttrycket “att ligga rätt i tiden” liknas vid att veta om solen är under eller över oss – just nu. Hujedaoss. Tänk att det finns en koppling mellan astronomi och idéutveckling, tänk att vissa uppfinnare är mer kreativa vissa astronomiska delar på året eller dygnet! Hmm. Nej, sanningen är nog snarare att alla entreprenörer någon gång tvingas känna solens värme och kyla, oavsett om man är under eller över den.

Förresten, vet du att uttrycket “morgonstund har guld i mund” har en kreativ innebörd? Hur många är vi inte som alltid har block och penna vid sängen? Där ligger vi inväntandes drömmarnas eviga kärlek till Patentverkets arkiv. Och egentligen är det inte det minsta konstigt eller unikt. Att natten är kreativ beror helt enkelt på att vi sover och kopplar av. Och kanske beror det även på att solen då befinner sig under oss.

Alltså är allt nytt ovan solen. Låt oss därför, i natt, gå till sömns och skapa ett kreativare näringsliv.

Av Stefan Engeseth, Jack Hansen.

E-posta gärna texten till minst 22 personer.
Använd den på er hemsida, tidning, nyhetsbrev mm.
Citera oss gärna men ange källan
DetectiveMarketing.com och text.nu